Informatika feladatok

Az elmúlt évek Covid járványa miatt fontosnak tartottam, hogy a weboldalamon rendszerezve legyenek elérhető informatika feladatok. Az új NAT szerint az informatika tantárgy helyett digitális kultúra lépett be. Ez természetesen nem csak azt jelenti, hogy megváltozott a tantárgy neve. A témakörökben sokkal hangsúlyosabb szerepe van a problémamegoldó készségnek és a logikus gondolkodásnak, melyek leginkább programozással fejleszthetők. Az informatika feladatok között Python nyelven íródott feladatok szerepelnek.

Informatika feladatok

A főmenüben található informatika feladatok link tartalmazza az MS Office termékcsalád legalapvetőbb feladatait. Az informatika feladatok link alatt található almenüpontok pedig évfolyamokra (Digitális kultúra 9. osztály  és Informatika  9. osztály) lebontva egész éves tananyagmennyiséget tartalmaz. Ez utóbbi a korábbi NAT tanmenet alapján készült, de bizonyos része felhasználható az új NAT szerinti digitális kultúra oktatáshoz is. Az egész éves informatika feladatokhoz belépési kód szükséges, melyet email-ben lehet igényelni tőlem.

Az éves tananyagokban zömével feladatok szerepelnek megoldókulcs nélkül. Azonban a kérdéses részekhez a megoldások igényelhetők tőlem email-ben.

Bármilyen kérdése felmerül készséggel állok rendelkezésére kollégáknak és tanulóknak egyaránt.

 

Vélemény, hozzászólás?