Kódoljunk online a digitális témahéten

Kedves Gyerekek! Egy játékra hívlak benneteket! Az informatika órák során már ismerkedtetek a kódolással. Programoztatok a Lightbot-ban, a Scratch-ben és küldetéseket teljesítettetek a code.org weboldalon. Sajnos a digitális oktatás igen beszűkíti a digitális témahét projekt alapú témáit, ezért arra gondoltam, hogy mindenki egységesen és ugyanazt a feladatot fogja kapni.

A feladat a következő: telepítsétek a telefonotokra a Lobot – Robot Programming alkalmazást és jussatok túl az első 50 pályán! Az alkalmazáson belüli tartalmak angolul vannak, de ez Titeket egy cseppet se zavarjon! A Lobot hasonló nyelven ért, mint a LightBot. A kódok ezért nagyon ismerősek lesznek. Ha mégsem, akkor segítek a kódok megértésében:

Ha túljutottál az első 50 pályán, akkor próbálkozhatsz a Médium szinttel, ahol az ismétlődő kódokat a SUB1 alprogramba kell írnod. Az egyes szám pedig a SUB1-ben lévő kódokat fogja végrehajtani, akkor ha elhelyezed a MAIN főprogramban.

A megoldásokat telefonos képernyőképen várom email-ben, messengeren vagy a Krétában elküldve! A küldetések teljesítésért jutalomként jeles érdemjegyet kaphatsz! Jó munkát és jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?